רכישת רכב בליסינג, את היכולת של כל אדם להגיע לרכב החלומות שלו – בין אם הוא משוחרר צבא טרי או מיליונר – גילו האמריקנים כבר לפני שנים רבות בעזרת הליסינג הפרטי, והחלום הזה הגיע עד מהרה גם לישראל.
אחרי הכל, למה לשלם על רכב חדש, שממילא מאבד אחוזים לא מבוטלים מערכו כבר אחרי השנה הראשונה, אם אפשר לשלם תמורתו תשלום חודשי נמוך + ריבית וליהנות מיכולת בחירה של מגוון רכבים עצום ומשלל יתרונות נוספים?
מול הרוכשים הפרטיים, החברות והארגונים גילו כבר מזמן את הליסינג התפעולי שבו העובדים בחברה נהנים מרכב שלה תמורת הורדת שווי שימוש ממשכורתם. כך החברות מצ'פרות את עובדיהן מצד אחד ויכולות ליהנות מתפעול צי הרכבים בצורה מסודרת מצד שני.
למעשה, שוק הליסינג הישראלי פורח ויצר מהפכה עצומה בהרגלי הרכישה של רכב, מצעירים אחרי צבא, דרך משפחות וכלה בחברות ענק. יותר ויותר חברות ליסינג נכנסות למגזר הפרטי עם רכבים איכותיים – יד שנייה ו-0 קילומטר.
יש סוגי ליסינג שונים, שמבלבלים את הציבור ומתאימים לקהלים שונים. אז מה ההבדל בין הקטגוריות הללו, האם הן כדאיות מבחינת הצרכן/עובד על פני קניית רכב חדש, ומה משמעויות העלויות השונות ברכישה בליסינג?
ליסינג פרטי
למעשה מדובר בהלוואה לכל דבר מטעם החברה שמספקת לכם את הרכב, כאשר המימון שלו נעשה בשילוב של מקדמה נמוכה של הלקוח, חלוקת יתרת המחיר של הרכב על פני כמה שנים (בדרך כלל 3), בתוספת ריבית. בתקופה זו הרכב ממשיך להיות רשום על שם חברת הליסינג. את המימון המשלים למה שהלקוח שילם מספקת חברת מימון שאיתה עובדת חברת הליסינג. חלק מהחברות כוללות בליסינג גם טיפולים תקופתיים ואגרת רישוי, אולם בדרך כלל מדובר ב"ליסינג יבש" – ללא ביטוח וטסט. במקרה זה הלקוח הוא שנושא בעלויות התדלוק, הביטוח, ועוד.
הלקוח יכול לשחק עם התשלומים שלו – מקדמה גדולה יותר שתקטין את התשלומים החודשיים ואת היתרה שיהיה עליו לשלם בתום העסקה.
בתום תקופה זו הלקוח יכול:
- להחזיר לחברת הליסינג את יתרת הסכום שהוא חייב על הרכב.
- להחזיר את הרכב ש"התבגר" לחברת הליסינג ולבחור רכב חדש, צעיר יותר – חברת הליסינג תקזז במקרה זה את הסכום ששולם עבור חכירת הרכב הישן ממחירו של הרכב החדש שהלקוח בחר, והוא ימשיך בתשלומים החודשיים הקודמים או בפריסה חדשה.
- לקנות את הרכב הישן מחברת הליסינג – בדרך כלל החברה תמכור אותו ללקוח במחיר הנחה ממחיר השוק שלו. במקרה זה הבעלות על הרכב תעבור לידי הלקוח.
5 יתרונות ללקוח:
- אם אינו יכול לעמוד ברכישת רכב חדש, הוא נהנה מהאפשרות לשלם תשלום חודשי בגובה שמתאים לו, ללא הון עצמי גדול, וכך להבטיח לעצמו רכב שמתאים לצרכיו עם שנתון אפסי-עד-נמוך. בדרך זו הלקוח אינו משועבד לבנק לשנים ארוכות.
- מחיר נמוך של רכבי הליסינג יחסית למחיר השוק שלהם.
- הלקוח נהנה מאחריות של חברת הליסינג על המנוע ומטיפול הרכב (אם ברצונו בכך) במוסכי החברה.
- עסקאות ליסינג פרטי אינן כוללות הגבלות, למעט הגבלת הקילומטרז' שהלקוח עושה בשנה.
- יכולת בחירה של רכבים חדשים לגמרי או כמעט לגמרי, במקום להסתפק ברכב יד שנייה משנתון הרבה יותר נמוך.
ליסינג תפעולי
זהו ליסינג המוצע בדרך כלל ללקוחות עסקיים – חברות בע"מ עם ציי רכב. הרכב משמש את עובדי החברה, כשהחברה שבה האדם עובד היא שעושה את העסקה מול חברת הליסינג. הלקוח נהנה בדרך כלל מתחזוקה ומרכב חלופי במקרה של תאונה או השבתת הרכב. בליסינג תפעולי חברת הליסינג אחראית על הטיפול ברכב לצורך תיקונים ועל תשלום הביטוח, ובחלק מהמקרים גם על הוצאות דלק (באמצעות דלקן). התנאים משתנים מעסקה לעסקה, ובדרך כלל יש הגבלת קילומטרז' ואחריות. בסוף תקופת החכירה על הלקוח לשלם על נזקים שנגרמו לרכב במהלכה.
רוצים לדעת עוד על ליסינג תפעולי? לחצו וקראו.
היתרונות:
- המעסיק נהנה מראש שקט של תפעול הרכב במהלך החכירה (ביטוח, טיפולים, רכב חלופי).
- אין הכבדה על האובליגו של החברה – דבר שהיה קורה במקרה של רכישות צי רכב חדש.
- מחיר תחזוקה אטרקטיבי
החסרונות:
- בדרך כלל המחיר יהיה גבוה יותר מאשר ליסינג פרטי.
- בדרך כלל תהיה הגבלת קילומטראז' גבוהה יותר.
ליסינג תפעולי פרטי
ליסינג שדומה לפרטי, אבל כולל חבילת שירות של טיפולים ואגרת רישוי.
ליסינג מימוני
למעשה מדובר בליסינג פרטי, ובעבר ההגדרה הזו הייתה כדי להבדיל את העסקה מליסינג תפעולי.
כל יתרונות הליסינג
עסקת הליסינג על רכב מגלמת בתוכה יתרונות רבים עבור הרוכשים:
- יכולת לרכוש רכב חדש בתשלומים חודשיים נוחים הפרוסים לאורך כמה שנים. בכך נחסך מהלקוח הצורך לקחת הלוואה גדולה – בנקאית או חוץ-בנקאית – שלא תמיד אפשרית. מתאים במיוחד לצעירים ולכל אלה שאין בידם האמצעים לרכישת רכב חדש או רכב יד שנייה במימון מלא מיידי. התשלומים חוסכים מהלקוח גם את הצורך לקחת הלוואה גדולה.
- יכולת להתגלגל מרכב לרכב (טרייד אין) בלי להתפשר על רכבים יד שנייה ישנים ולסבול מירידת ערך משמעותית. הלקוח יכול להמשיך ולשדרג את עצמו עם רכב משנתון נמוך באותם תנאי תשלום נוחים.
- במקרה של ליסינג תפעולי פרטי – עלויות אחזקה נמוכות, ביטוח וטקסט כלולים.
- אין כאב ראש סביב מכירת הרכב – חברת הליסינג מתחייבת לרכוש אותו מהלקוח בתום העסקה בעסקת טרייד-אין, וכך חוסכת ללקוח את הצורך לפרסם את הרכב, ללכת עם רוכשים פוטנציאליים לבדיקה במשרד רישוי, להתמקח, לבזבז זמן יקר, ועוד.
- היצע רכבים גדול מאוד תחת קורת גג אחת של חברת הליסינג, כאשר ביחס לכל אחד מהם יש נתונים מלאים לגבי הטיפולים שעבר, תאונות, ועוד. השקיפות הזו מעוגנת בחוק, ומחייבת את חברת הליסינג גם בטיפול בכל בעיה שהתגלתה ברכב לפני החכרתו ללקוח.
למידע נוסף ויעוץ בנושא ליסינג צרו איתנו קשר!